Zoeken
Tweede-kamerleden slaan de spijker op z'n kop

Tweede-Kamerleden mevrouw Stuurman (PvdA) en mevrouw Vietsch (CDA) lanceerden vandaag samen met vertegenwoordigers uit de timmerindustrie de voorlichtingscampagne Timmer Slimmer

Baarn
13 februari 2004

Tweede-Kamerleden mevrouw Stuurman (PvdA) en mevrouw Vietsch (CDA) lanceerden vandaag samen met vertegenwoordigers uit de timmerindustrie de voorlichtingscampagne Timmer Slimmer.

Timmer Slimmer levert een belangrijke bijdrage aan de succesvolle implementatie van het onlangs ondertekende Arboconvenant Timmerindustrie. Het startsein van Timmer Slimmer werd gegeven tijdens een feestelijke bijeenkomst, met een arboquiz la Kopspijkers, in een trappenfabriek in Etten-leur. DST Experience Communicatie is het communicatiebureau dat de campagne verzorgt.


D e meerjarige voorlichtingscampagne Timmer Slimmer wil werkgevers en werknemers ervan bewust maken dat arbeidsrisico's en het daarmee samenhangend ziekteverzuim oplosbare problemen zijn. Ondernemingen krijgen daarvoor een nieuw ontwikkelde digitale gereedschapskist (cd-rom) met instrumenten om analyses van de risico's te maken en daarin ook concrete oplossingen. Timmer Slimmer volgt de activiteiten en maatregelen van het convenant en bestaat uit diverse communicatiemiddelen en ?activiteiten. En van de middelen is de werkplekposter met een introductie van alle thema's. Deze werd vandaag door beide Tweede-Kamerleden onthuld. Een ander is de campagnewebsite www.timmerslimmer.nl . Ook deze werd vandaag ten doop gehouden. De eerste versie van de cd-rom komt in maart uit.

Arboconvenant
In het Arboconvenant Timmerindustrie staan afspraken over het reduceren van de blootstelling aan lichamelijke belasting, schadelijk geluid, houtstof en werkdruk. Doel van het convenant is het ziekteverzuim en de wao-instroom in de timmerindustrie terug te dringen. Het arboconvenant is ondertekend door de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT), FNV Bouw, Hout- en Bouwbond CNV en de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Terug
 
Nieuws
Nieuwbrief Steunpunt RI&E-instrumenten

Wetswijzigingen RI&E 2011....