Zoeken
Timmer Slimmer presenteert resultaten op Vakbeurs Hout

In begin 2004 is Timmer Slimmer van start gegaan. Een campagne die erop gericht is om werkgevers en werknemers in de timmerindustrie bewust te maken van werkzaamheden met een hoog arbeidsrisico.

In begin 2004 is Timmer Slimmer van start gegaan. Een campagne die erop gericht is om werkgevers en werknemers in de timmerindustrie bewust te maken van werkzaamheden met een hoog arbeidsrisico. Ook reikt de campagne oplossingen aan om die risico?s te verminderen. De aandacht richt zich daarbij vooral op de thema?s lichamelijke belasting, houtstof, geluid en werkdruk. In het kader van Timmer Slimmer zijn inmiddels diverse producten en diensten ontwikkeld. Deze worden op de beurs gepresenteerd.
Arbo-Meetkoffer
Een opvallend Timmer Slimmer product is de Arbo-Meetkoffer. Met de instrumenten op deze cdrom kunnen timmerbedrijven zelf aan de slag met een grondige analyse, en aanpak, van de lichamelijke belasting. Het programma presenteert meteen concrete oplossingen met een bijbehorende kostenindicatie. In de Arbo-Meetkoffer zit tevens de wettelijk verplichte Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).

Instructie bij invullen
De Arbo-Meetkoffer is in mei van dit jaar verstuurd naar alle bedrijven in de timmerindustrie. In de Timmer Slimmer stand kunnen bezoekers instructie krijgen bij het invullen van de RI&E. Ook kunnen ze een extra exemplaar van de Meetkoffer meekrijgen. Timmer Slimmer ontwikkelt momenteel nieuwe meetkoffers voor houtstof en geluid, eveneens met oplossingenboeken.
Terug
 
Nieuws
Nieuwbrief Steunpunt RI&E-instrumenten

Wetswijzigingen RI&E 2011....