Zoeken
Timmer Slimmer maakt onderdeel uit van het Plein voor Werk en Gezondheid.

Plein voor Werk en Gezondheid in het teken van beleving en interactie . Nieuw op de Vakbeurs Hout 2004 is het Plein voor Werk en Gezondheid. Op dit plein staan thema?s centraal als fysieke belasting, houtstof, geluid, oplosmiddelen, werkdruk, verzuimbegeleiding, re´ntegratie en de ATEX-richtlijn.

Plein voor Werk en Gezondheid in het teken van beleving en interactie .
Nieuw op de Vakbeurs Hout 2004 is het Plein voor Werk en Gezondheid. Op dit plein staan thema?s centraal als fysieke belasting, houtstof, geluid, oplosmiddelen, werkdruk, verzuimbegeleiding, re´ntegratie en de ATEX-richtlijn. Het Plein is een gezamenlijke activiteit van organisaties die zich richten op werk en gezondheid in de houtsectoren. De deelnemers zijn de arboconvenanten TimmerSlimmer (timmerindustrie), Gewoon DOEN (meubelindustrie), Handel Verstandig (houthandel), de arbodiensten ArboUnie en ArboNed, SKH (bureau voor kwaliteitsborging en certificatie) en de adviesbureaus Peutz en AFT Advisering.

Levendig
De deelnemers komen samen met een levendig beursprogramma waarin beleving, informatie en interactie voorop staan. Het theater midden op het plein vormt het centrale podium voor allerlei introducties, workshops en demonstraties. Zo is er elke dag het Verzuimvragen(v)uur: een inloopspreekuur waarbij bezoekers direct antwoord krijgen op vragen over verzuim en re´ntegratie. Op het Plein kunt u tevens terecht voor Technisch Advies: arbospecialisten staan voor u klaar om vragen te beantwoorden over de machine die u wilt aanschaffen. Een noviteit is de introductie van een mogelijkheid voor de meting van houtstof in retourlucht. Voor het thema fysieke belasting zijn interactieve workshops gepland.
Trekkers
Opvallende trekkers zijn een tiltest, een spierspanningstest, een gratis schouder- en nekmassage door een professionele masseur, een arboquiz en een tentoonstelling over gehoor en geluid. Bezoekers maken bovendien kans op een gratis ballonvlucht in het kader van het thema oplosmiddelen. De activiteiten zijn gericht op alle doelgroepen binnen bedrijven: van werknemer tot directeur en van technische specialisten tot personeelsfunctionarissen. Een speciaal evenement is de landelijke kick-off bijeenkomst voor de campagne Handel Verstandig, die donderdag 28 oktober om 15.00 uur plaatsvindt.
Terug
 
Nieuws
Nieuwbrief Steunpunt RI&E-instrumenten

Wetswijzigingen RI&E 2011....